I denna del tänkte jag komma med några enkla och kanske för många självklara tips när det gäller inredning i hemmet, men något som jag ändå ville dela med mig av, tips som kända inredningsdesigners har kommit med genom åren. Detta kan kanske komma att hjälpa några i den yngre generationen som funderar på att skaffa sig sitt första hem eller till par som väntar sitt första barn. Ni får några förslag på vad ni bör undvika och vad ni kan göra för att hitta det där lilla extra.

Saker du kan eller bör göra

Istället för att fokusera på vad du inte bör göra i hemmet, tar vi nu istället en titt på vad du bör eller kan göra för att lyfta nivån ett snäpp eller två. Saker ni bör undvika, eller absolut inte göra när det gäller er inredning av hemmet, hittar ni i den första delen.

Hitta inspiration under resor

Har du möjligheten se då till att resa så mycket d u bara kan och under dessa resor leta efter inspiration vart du än beger dig och där du minst anar det. Du kan besöka en lokal restaurang, ett museum eller en enkel butik och hitta inspiration till ditt hem. Tillförlita dig inte heller helt och hållet på eventuella bilder du tar, rita om du kan, då absorberar du verkligen alla små detaljer.

Använd starka färger i små utrymmen

Använd starka färger men på rätt sätt. Se till att använda dessa i mindre utrymmen, utrymmen som du kanske bara passerar igenom så som hall eller liknande. Dramatiska eller allt för starka färger i större rum som du kanske kommer att spendera en stor mängd tid i, kan kännas allt för tungt eller mörkt beroendes på typen av färg ni väljer. Men använder du det vid ingången eller hallen, då kan det hjälpa till att få hela huset att verka mer upplyst och färgstarkt samt även större av den enkla faktorn att du kan förvandla ett utrymme som du inte skulle lägga allt för stor notis till normalt sett till ett utrymme som nu fångar ditt intresse.

Pröva olika färger först

När du ska till att testa färger i ditt hem, se då till att du testar ordentligt, alltså målar ett större område och inte bara en liten fläck. Ju mer du målar desto klarare bild får du över det hela, om det behövs vara ljusare eller mörkare, något du inte riktigt att uppleva med små färgprover. Jag skulle rekommendera att ni gör dem minst 1 gånger 1 meter om inte ännu större för att få så bra uppfattning som möjligt.

Lita på din magkänsla

Den bortgångne Antony Childs sa vid ett tillfälle “var sann mot dig själv och lita på din instinkt och magkänsla. Vi har alla olika smaker och syn på saker och ting och det är just detta som gör oss speciella”. Det är också detta som våra rum och hem borde reflektera, inte baserat på vad andra skulle tycka och tänka!