Idag är det inte ovanligt att man säger att man vill ha ett hem med en modern design men vad innebär det egentligen att ha en modern design?

Det kan vara klurigare att svara på än vad det egentligen bör vara men det är inte alls en omöjlig fråga. Rättare sagt så är många idag ute efter att komma åt den moderna designen i sina hem vilket innebär att många nog alla fall har lite koll på vad det kan innebära när man pratar om modern design. Däremot så kan det ibland vara lätt att förväxla den moderna designen med den nutida designen vilket gör att man då och då måste fräscha upp minnet och ta reda på vad modern design faktiskt är.

Att ha en modern design i sitt hem kan såklart betyda olika för alla och det är helt okej att det gör det för den moderna designen måste nödvändigtvis inte se ut på exakt samma sätt i alla hem men ska man gå titt botten vad stilen faktiskt är så är det inte alls helt omöjligt att svara på frågan. Den egentliga betydelsen av modern design innebär en design som man skulle kunna beskriva som väldigt stilren men det är viktigt att inte förväxla den moderna designen med den nutida designen. Stilarna är visserligen lika på många sätt men man bör ändå ha koll på att det ändå finns en skillnad mellan stilarna.

Finns det någon skillnad mellan modern och nutida?

Nutida design handlar om den designen som är populär och aktuell just nu medan den moderna designen är en stil som har funnits sedan i början av 1900-talet. I ett hem med en modern design så bör man förvänta sig att stiga in i ett riktigt stilrent hem där varje möbel noga har valts ut eftersom det är viktigt med minimalism. Detta gör också att varje möbel och annan detalj i hemmet har en viktig funktion. Det ska såklart gå att leva ett bra liv i ett hem med modern design men det ska absolut inte se rörigt ut.

Något annat som är mycket viktigt i den moderna designen är såklart färgerna där det handhar om att främst ha mycket ljusa färger. Vitt och beige är färgarna som är populärast i den moderna designen men det är också helt okej att sticka in med detaljer i andra färger där det exempelvis kan anses som trendigt att ha svarta ramar eller någon annan lite mörkare detalj i hemmet. Det är viktigt att färgerna är så neutrala som möjligt.

Förutom noggrant utvalde möbler och ljusa färger så bruka de som vill ha en modern design i sitt hem satsa på att ha så lite väggar som det bara är möjligt. Detta för att det är snyggt med så öppna ytor som det bara är möjligt. Ibland kan det såklart vara svårt att förändra för mycket men då får man helt enkelt göra så gott det bara går och istället satsa på smarta och snygga möbler samt neutrala färger.