Detta blir den andra delen kring ämnet Feng Shui där jag fokuserar på ett av rummen som vi spenderar mest till i, under vår vardag, även om vi kanske inte gör det i vaket tillstånd. Jag syftar så klart på sovrummet och hur Feng Shui kan hjälpa dig att sova bättre, uppnå en mer harmonisk och avslappnad men framför allt oströd sömn som i sin tur sen återspeglas i din vardag, där du känner mindre stress, du är mer avkopplas och lugn och alla de positiva effekter som följer med detta sinnestillstånd.

Undvik elektronik

I dagens moderna samhälle så har vi elektronisk utrustning i mer eller mindre alla våra rum, till och med i badrummet hos vissa men framför allt i sovrummet där vi gärna har en tv, kanske någon träningsutrustning eller en dator. Alla dessa element har en negativ effekt från ett Feng Shui perspektiv, då det ger en undermedveten känsla av arbete, stress eller fysisk ansträngning, något som vi inte förknippar med avkoppling och harmoni. Det andra är att alla dessa element också ger ifrån sig elektromagnetisk strålning och fält, EMF, som forskare påvisat kan medföra negativa effekter på människan. Dessutom är dessa också så kallade störningselement, som gör att du fokuserar mer på dessa än på att rå om dig själv, din partner eller dina barn. Detta är faktiskt något som jag har prövat hemma och jag måste säga att det är uppfriskande, och gav inget annat än positiva resultat i slutändan, även om barnen i början var väldigt besvikna över att de inte längre kunde titta på tecknat i sovrummet. Istället började vi pratat, leka och umgås, ge varandra den tid vi förtjänar och bör ge varandra och det har onekligen haft en positiv inverkan på mig där jag känner mig mer harmonisk och lycklig som i sin tur gör mig mer produktiv och avslappnad.

Inredning

I första delen fokuserade jag på det ena av våra sinnen, lukten, här tänkte jag fokusera på nästa två sinnen, känsla och syn. En inredning som är uppställd och framtagen med Feng Shui i åtanke ska främja ett mer balanserat liv, och då pratar vi inte nödvändigtvis bara om sovrummet utan hela bostaden, men då vi fokuserat på sovrummet så här långt, tänkte jag fortsätta med detta även när det gäller inredningen. En bra och rätt inredning i sovrummet, enligt Feng Shui ska ha en positiv inverkan på sömnen men också på den sexuella energi som både du och din partner utstrålar. Detta uppnås genom att placera möbler så som säng, garderob med mera efter vissa förutbestämda linjer samtidigt som färgvalet i sovrummet ska vara av naturliga toner, färger som påminner om hudens olika färger allt från en mjuk brun ton till mer vita och beigea toner.  Inred också sovrummet sparsamt vilket alltså betyder att du undviker att ta in allt för mycket möbler, inte mer än du nödvändigtvis behöver. En säng med tillhörande sängbord, en garderob och ett eventuellt sminkbord, tillsammans med något som står vid änden av sängen som du kan sitta på under kvällstid när du klär av dig inför duschen eller läggdags.