Då var vi framme vid den andra och sista delen kring ämnet Feng Shui i hemmet. Här går jag igenom sju enkla steg som kan förbättra er Feng Shui energi, kallad Chi i ert hem. Se till att läsa första delen innan ni tar er an denna.

Energikarta

Det finns en så kallad energikarta kallad Feng shui bagua, också känd under namn som Pakua eller Ba-Gua. Denna energikarta beskriver Feng Shui energi oavsett i vilket utrymme det är så för att skapa positiv och bra Feng Shui energi på kontoret eller i hemmet, se då till att ni definierar er feng shui bagua och balansera sedan ytan därefter.

Ni kan definiera ert hems Bagua eller energikarta genom att använda två olika Feng Shui metoder, den klassiska bagua eller ett så kallat BTB rutmönster. Nä ni fått en definition på vilken områden i hemmet som har inverkan i ert liv på olika sätt, då kan ni också påverka dessa. Ett bra exempel på detta, i traditionell Feng Shui så har sydostliga Feng Shui områden i hemmet en inverkan på energin i ditt liv som styr pengar, så vill du förbättra din ekonomiska situation, då är det detta område du bör fokusera på.

Skaffa grundelementen

Det finns fem Feng Shui element som är det huvudsakliga konceptet bakom denna uråldriga Feng Shui lära. Dessa fem element är trä, eld, metall, jord och vatten och dessa element påverkar varandra på en rad olika sätt, både positivt och negativt.

Se till att skaffa alla fem av dessa element för att skapa harmoni i hemmet men också för att skapa balans och aktiv energi i hemmets olika delar. Är du exempelvis ute efter mer pengar i livet, se då till att du placerar element av trä och vatten i hemmets sydöstra del. Söker du att förbättra din hälsa, placera då ut element av trä som växter eller möbler gjorda av trä i den östra delen.

Kua nummer och riktning

Ta reda på vad du har för ett så kallat Kua nummer och vilken riktning som är din tursamma riktning så att dessa du kan få god och tursam energi, inte bara till dig utan också till hemmet och placera således en möbel så som matbord, skrivbord eller säng därefter. Är exempelvis ditt Kua nummer ett, då är det bäst att placera möbeln i fråga i någon av de följande riktningarna, sydost, öst, syd eller norr.

Tänk alltid på energikvalitén i hemmet

Ha alltid hemmets energi i åtanke så fort du gör något med hemmet och hur dess energi kan påverka dig och ditt välmående. Se till att hålla noga koll på den så kallade Feng Shui trion, som har djupa kopplingar till ert välmående. Ert sovrum, badrum och kök är alla kopplade till denna trio. Inget är statiskt inom världen av energi så se till att vara vaksam och noga med hur det ligger till, för att få ett hälsosamt och lyckligt hem samt liv.

Använd dessa sju enkla steg för att skapa ett mer harmoniskt hem och som följd, ett förhoppningsvis bättre liv för dig och din familj.