Efter att ha tittat på hur man kan skapa ett mer harmoniskt och rogivande utrymme i sovrummet, tänkte jag nu skifta fokus på övriga delar av hemmet. Visst, vi spenderar många timmar per dygn i sovrummet, där vi sover bort en stor del av vårt liv men det betyder samtidigt inte att vi inte spenderar tid i övriga delar av hemmet, så som köket och framför allt vardagsrummet. Med anledning av detta tänkte jag nu gå igenom sju olika steg ni kan ta för att skapa ett hem som är fokuserat på feng shui, steg för nybörjare som aldrig tidigare använt sig av detta koncept gällandes inredning.

Minimalism

Rensa bort allt som inte behövs, gör dig av med så kallat “clutter” från hemmet, allt som du inte har några känslor för eller som inte har någon användning. Att rensa hemmet från ”skräp” om man nu ska kalla det detta, är inte bara en tidskrävande process, det kan också ses som en form av terapi, du rensar ditt hem men också ditt liv från en massa skräp som bara tagit upp en onödig massa plats, inte bara i hemmet utan också i ditt liv. Detta är det första steget i denna process beståendes av sju steg men också en av de viktigaste, så se till att du inte hoppar över detta steg. Det är nödvändigt i din strävan att skapa ett Feng Shui harmoniskt hem.

Luft och ljus

Som jag nämnde i delarna kring Feng Shui i sovrummet så gäller detta även övriga delar av huset, och jag syftar här på din luftkvalité ni har i hemmet. Se till att vädra och få in ny, frisk luft så ofta ni bara kan. Ut med lukter som inte hör hemma och in med syrerik luft. Se också till att ni har ordentligt med belysning då dessa två element är kritiska till att skapa så kallad bra Feng Shui energi, även kallad Chi. Detta kanske inte nödvändigtvis behövs för oss i Sverige men är du bosatt i en storstad, ja då kan det vara på sin plats att använda sig av en luftrenare i hemmet som renar och filtrerar bort skadliga partiklar från den luft ni andas in. Se också till att ha växter i hemmet som gör exakt samma jobb som en luftrenare gör, fast på ett naturligt och något långsamma sätt. När det gäller belysning, är naturligt ljus bästa tänkbara om nu detta är en möjlighet så klart. Är det inte, använd då ljus och lampor som använder hela ljusspektrumet då detta återigen har en positiv inverkan på energin i hushållet.

Födelseelement

Ta reda på vilket element, enligt Feng Shui, som du föddes i och introducera detta i ditt hem för att ge din energi en positiv effekt. Föddes du exempelvis med eld som ditt element, då bör du introducera eld Feng Shui element i hemmet så som färger som påminner om eld (röd, orange, lila, rosa och gul) samt att du använder dig av produkter som är kopplade till träelementet, då trä är eldens bränsle.