Detta blir den femte och sista delen kring utbudet av inredningsbutiker i Stockholm. Vi har arbetat oss igenom det som finns tillgängligt idag, från små undangömda guldklimpar till större, världskända butiker vars utbud endast består av verk från de kändaste av designers, svenska som internationella. Förhoppningarna med allt detta var att kanske göra det lite lättare för dig som letar efter nya ställen i Stockholm där ni kan finna inspiration och kanske just den där unika delen som saknas, för att göra hemmet fullständigt men också möjligheten att få lite nya idéer och tips på hur ni skulle kunna förvandla ert hem eller sommarstuga till ert drömboende.

Resan bland utbudet fortsätter här nu med ytterligare några butiker. Vi har valt att lista butikerna i bokstavsordning och vi är nu framme vid bokstaven S, så håll till godo.

Stilrummet

Stilrummet är en liten butik som ni hittar på Brahegatan 19, en gata som går parallellt med Sturegatan upp från Stureplan. Butiken är kanske främst ämnad för personer som drömmer om att börja med inredningsdesign eller som drömmer om att skapa sig en oas i hemmet. Här hittas både nytt och gammalt, men allt har sin unika stil, elegans och framför allt av hög kvalité. Förutom en butik är det också en studio dit folk kan gå för att ta del av en rad olika kurser i bland annat målning.

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn ligger enligt mig på en av de bästa adresserna i Stockholm, närmare bestämt Strandvägen 5, vägen som tar dig till Djurgårdsbron och ut på Djurgården. Företaget Svenskt Tenn har sina rötter från 1924 när det skapades av Estrid Ericson och där man tio år senare fick in designern Josef Frank något som verkligen fick företaget till nya höjder. Frank skulle bli en av Sveriges viktigaste designers och tillsammans med Ericson skapade man den eleganta och vågade mönsterdesign som verkligen satte företaget på kartan, en designstil som lever kvar är idag, över 90 år senare. Detta är en butik som man bara måste besöka om man far runt i Stockholm och letar efter något elegant och unikt. Butiken erbjuder allt från textiler, tapeter, lamparmaturer till möbler. Efter att ha spenderat någon timme i butiken kan ni avnjuta en kopp te i deras te- och kaffehörna innan ni går hem.

Sweef

Nästa ställe ligger inte mitt inne i centrala Stockholm utan istället ute i Nacka, sydost om huvudstaden. Här hittar ni Sweef på Värmdövägen 195, en butik som tillhandahåller högkvalitativa möbler till enastående priser, vilket gör den till ett ställe ni bara bör besöka om ni är på jakt efter något som ni förväntar er ska stå pall och hålla genom åren. Dom erbjuder ett ständigt uppdaterande sortiment där alla inventarier har en sak gemensamt, exklusiva och populära produkter av hög kvalité. Butiken fokuserar främst på onlineförsäljning men erbjuder som sagt också en butik i Nacka, intill köpcentra Nacka Forum.

Syster Lycklig

När ni kliver in i butiken Syster Lycklig kommer ni in i en lokal fylld med färger från golv till tak, med möbler och prylar i alla tänkbara olika färger, stilar och design. Deras primära fokus ligger mot en modern country-style men ni kan hitta lite allt möjligt här inne. Butiken hittar ni på Tegnérgatan 12.