VI är nu framme vid del fyra i vår serie där vi fokuserar på ämnet inredning och utbudet av inredningsbutiker som finns tillgängliga i Stockholm och dess närhet och jag skriver närhet då några av de butiker eller ställen som vi besökt så här långt har legat någon mil utanför Stockholms storstad. Målet med denna serie är att kanske göra det lättare för dig som letar efter nya, udda eller mer okända butiker som du kanske inte tidigare hört talas om samt som kanske kan ge er lite nya idéer och tips på hur ni skulle kunna förvandla ert hem eller sommarstuga till ert drömboende.

Resan bland utbudet fortsätter här nu med ytterligare några butiker. Vi har valt att lista butikerna i bokstavsordning och vi är nu framme vid bokstaven N, så håll till godo.

Nordiska Galleriet

Att besöka det klassiska Nordiska Galleriet på Nybrogatan 11 är so matt besöka ett designmuseum. Det finns bara ett fåtal platser i Europa som kan mäta sig med Nordiska Galleriet när det gäller utbudet av förstklassiga designers och internationella distributörer. Här kan ni hitta material från designers från exempelvis Danmark, Finland, Italien och många andra länder runt om i Europa men också från både Asien och Nordamerika. Självfallet, och det behövs väl egentligen inte ens nämnas, så finns det också ett enormt utbud av svenska designers. Med bland deras utbud kan vi hitta några riktiga designklassiker som Barcelona stolen, Tulpan stolen, Eames chair samt PH lampan, för att bara nämna några få av de prylar som finns till försäljning. Med så många kända designers samlade på en plats och den höga kvalité som dessa medför, är priset också satt därefter. Räkna inte med att göra några direkta fynd här, inte när det gäller prislappen. Visst, ni kan hitta den där saken ni letat efter en längre tid men då kommer det också att kosta er. Å andra sidan så är det inte bara möbler ni köper, det är en investering i något som bara kommer att öka i värde allt eftersom åren går!

Oscar & Clothilde

Är du ute efter något speciellt och personligt till ditt hem, då kan den inspirerande butiken Oscar & Clothilde absolut vara värt ett besök. Ni hittar den i närheten av Stureplan, på Birger Jarlsgatan 27 för att vara exakt. Här hittar ni en mängd spännande och stilfulla produkter till humana priser. Det finns en klar fransk stil över det hela men utbudet som ni hittar här är hämtat från en mängd olika kulturer och tidsperioder. Namnet på butiken är baserat på två fiktiva individer som reser Jorden runt för att samla på sig prylar till deras butik.

Plan Ett

Mer eller mindre vägg i vägg med Oscar & Clothilde hittar vi nästa butik, Plan Ett som ligger på Birger Jarlsgatan 32. Utbudet här skriker kvalité och exklusiv design, men priserna är nödvändigtvis inte allt för höga kontra det ni får för priset. Det är en relativt liten butik men trots detta hittar ni en stor variation av produkter från möbler, belysning, mattor till andra mindre inredningsprylar. Allt från tidlösa klassiker till det senaste inom svensk design. Utbudet kommer från både svenska och internationella designers.