Dags för del tre i vår serie som handlar om inredning och tillgängliga butiker i Stockholm med omnejd. Vi skriver omnejd då vi bland annat har besökt både Ekerö och Lidingö så här långt, två platser som absolut är värda ett besök om man är ute efter det där riktigt speciella eller söker inspiration till hemmet. Fördelen är att också att butikerna även har webbsidor, så ni kan se deras aktuella utbud innan ni sätter er i bilen och åker dit. På så sätt slipper ni onödiga resor fram och tillbaka, bara för att upptäcka att det inte finns något som tilltalar.

Resan bland utbudet fortsätter här nu med ytterligare några butiker. Vi har valt att lista butikerna i bokstavsordning och vi är nu framme vid bokstaven H, så håll till godo.

Habitat

På Götgatan 78 i centrala Stockholm hittar ni butiken Habitat, belägen i Skrapan på Söder. Butiken erbjuder ett stort utbud av moderna och eleganta möbler till ett konkurrenskraftigt pris. Utöver möbler erbjuder man även textiler, belysning och annat smått och gott, allt som kan behövas i hemmet. Nu ska det dock påpekas att detta inte är en svensk kedja eller butik utan den har sitt ursprung i England och är del av en butikskedja som funnits i över 50 år men som än idag levererar enastående produkter med bra priser. I butiken kan ni hitta möbler från designers som House Doctor, Nicolas Vahé, samt Mateus.

Illums Bolighus

Bara ett stenkast från NK och Designhusets butik hittar vi ännu en inredningsbutik men där denna har sitt ursprung i grannlandet Danmark. Illums Bolighus, belägen på Hamngatan 27, öppnade dörrarna första gången 1925 vilket gör att man funnits till i hela 92 år och fortfarande levererar produkter av enastående kvalité. Besök butiken och se danskarnas syn på modern livsstil, design och dekor. Då varumärket funnits till så pass länge har man också lyckats skaffa sig ett fotfäste på den internationella marknaden och kan se kunder från hela världen besöka en av deras butiker i jakt på något speciellt. Nu är det inte bara dansk design som förekommer här utan design hämtad från hela Skandinavien.

Littlephant

Bakom varumärket Littlephant hittar vi den svenska designer Camilla Lundsten, vars fokus och huvudmål med sin design är att skapa lycka och frambringa ett leende på folks läppar. Detta försöker hon uppnå genom en kreativ design beståendes av en hel del attityd, unika mönster och lustiga uttryck. Butiken ligger belägen på Runebergsgatan 3 på Östermalm men erbjuder också en webbshop för den som inte har möjligheten att åka in till Stockholm för att handla. Förutom möbler hittar ni även en massa annat till hemmet, däribland tapet, tavlor, textiler och mycket annat. Det som gör det än mer värt att handla härifrån är att delar av vinsten som företaget genererar går direkt till välgörande ändamål så du kan inte bara köpa dig något till hemmet, du hjälper således också indirekt den utvalda välgörenhet som företaget stödjer.

Modernity

Är ni ute efter högkvalitativa möbler av skandinavisk, modern design, då är det Modernity som gäller. Butiken har också utsetts som en av världens bästa platser att handla på om det är denna typ av möblemang man är ute efter. Förutom möbler hittar ni även porslin, glas, belysning och juveler. Butiken förser också internationella samlar och museum runt om i världen däribland museum i New York. I Stockholm hittas den Sibyllegatan 6 på Östermalm, inte allt för långt ifrån Littlephant samt Malmstens.