Då var vi framme vid den andra delen kring ämnet inredning och vad som finns i form av utbud i Stockholm, när det gäller butiker. Fördelen med majoriteten av dessa butiker är att dom också har en webbsida och i vissa fall även webbhandel, vilket gör att ni inte behöver åka runt som ett jojo över halva Stockholm.

För att göra det lite enklare för er har jag beslutat mig för att dela med mig av delar av det utbud som finns idag, och kanske er jakt på en specifik möbel eller pryl blir något lättare. God jakt och trevlig läsning.

Design Torget

Med 11 butiker runt om i Sverige, har Design Torget vuxit till att bli en stor källa för inspiration till dem som vill göra om sitt hem eller hitta nya, stilrena möbler tillverkade av svenska designers. Fördelen med Design Torget är att designers skickar in sina förslag varje månad, och ledningen väljer då ut det bästa av det bästa som de sedan placerar ut i sina butiker, vilket gör att inventarierna ändras kontinuerligt. Nu hittar ni inte enbart möbler här utan Design Torget erbjuder även mindre prylar till hemmet samt smycken. Besök deras butik i Stockholm, beläget på Sergelgången 29

Dunke Design

Inspirationen bakom den design av möblemang som erbjuds hos Dunke Design är hämtat från industrin, med stora, robusta möbler som har delar från fabriker eller maskiner infogade i möblerna på ett eller annat sätt. Materialen som används är trä och gjutjärn och låter detta som något skulle tilltala dig, bege dig då över till Svandammsvägen 8 i Hägersten och ta en närmare titt.

Ekerö Möbler

I inledningen skulle jag kanske ha skrivit Stockholm med omnejd, då Ekerö inte direkt ligger i de centrala delarna av Stockholm. Trots detta är det värt en resa ut hit, om bara för naturen och resan ut så hela Ekerö är väldigt vackert, och en trevlig omväxling till centrala Stockholm. Butiken är inhyst i en gammal lada och består av fyra våningar fyllt till bredden med möbler, för både inom- och utomhusbruk. Utbudet av utomhusmöbler är också det största i Sverige vilket gör Ekerö Möbler till ett måste om du är ute efter dessa typer av möbler. Adressen hit är Malmviks Gårdsväg 6.

Frank Form

På Kungsholmen i centrala Stockholm hittar vi butiken Frank Form där vi hittar möbler som verkligen sticker ut ur mängden med fokus på ny, unik och spännande design, långt ifrån vad man kan kalla enkelt och traditionellt. Men är det något unikt och nytt du är ute efter då är det på sin plats att åka till Kungsholmen och Kungsholmsgatan 20 där butiken är belägen. Förutom möbler erbjuder man även kläder, handväskor, tillbehör och smycken.

Garbo Interior

Här har vi ännu en butik som inte precis ligger belägen i centrala Stockholm men dock värt ett besök, precis som Ekerö Möbler. Denna butik ute på Lidingö, Stockholmsvägen 60, är fylld från golv till tak med klassiska möbler, reproduktioner, antika och retro möbler samt textiler av olika slag. Hittar ni inte inspiration eller det ni söker här, då måste ni ha en väldigt säregen smak och stil. Garbo Interior är absolut värt ett besök.