Som ungkarl har man ingen annan än sig själv att bry sig om och tänka på vilket i sig har både sina för och nackdelar. Du kan komma och gå som du vill, behöver inte fundera på saker du ska göra, utan kan göra dem när du vill, så länge schemat tillåter. Du kan också då göra i ordning bilen precis som du vill, med bättre ljudanläggning, nya fälgar och liknande, eller bygga om hemmet så att det verkligen tilltalar dig, din smak och stil men också så att det har allt som du så länge velat ha.

Nackdelen med att göra detta skulle väl va den dagen du hittar en partner och det visar sig att ni inte alls har samma smak, då blir det dags för kompromisser som allt för ofta resulterar i att många av ens leksaker eller ”inredningsmetoder” inte längre uppskattas. Men hur skulle du göra om du hade möjligheten att inreda din perfekta ungkarlslya?

Mitt drömhus

Om jag fick möjligheten och framför allt om plånboken tillät, då hade jag gått lös på huset mitt och gjort om allt från topp till tå, så att varenda liten skruv och träbit uppfyller en funktion, stil och skönhet som helt och hållet faller mig i smaken. Till att börja med skulle jag göra om huset till ett så kallat ”smart house” eller ett smart hus som vi skulle kalla det på svenska. Här skulle jag då ha möjligheten att mer eller mindre göra allt jag ville i huset genom att bara använda ett program hämtat från app store, som jag sedan installerat på min telefon eller platta. Med hjälp av detta skulle jag sedan kunna sköta allt i hemmet med luren så som aktivera och avaktivera larm, tända och släcka ljus, öppna garageporten, låsa efter mig samt ha diagnostikprogram som visar att allt i huset så som el, vatten och värme fungerar på optimal nivå.

Det andra jag skulle göra är att installera en fiberoptik kabel in i huset så jag fick tillgång till snabbast tänkbara internetuppkoppling. Detta är ju ett måste om jag skulle vilja lyssna på musik genom spotify.com, spela hos pokerstarscasino.eu eller se mina favoritfilmer och tv-serier hos netflix.com men också ett måste när det gäller att skicka och ta emot stora filer, vilket ofta sker i mitt arbete.

Elektroniken

Näst ut skulle det har vi inredningen, och här skulle det bli ett par stora tv-apparater runt om i huset, bland annat en i badrummet där jag skulle ha ett stort badkar ståendes. I vardagsrummet skulle jag sedan även installera en hemmabioanläggning av toppkvalité tillsammans med en stor soffa med individuella sektioner så man verkligen kan luta sig tillbaka och njuta av filmen. Då man spenderar så många timmar som man gör på hemmaplan, är det inte bara viktigt att det ser bra ut och att man trivs, det är också lika viktigt att det är bekvämt och avlastande för kroppen, så att man ger den bästa möjliga chansen att återhämta sig

Kontoret

Då jag arbetar online spenderar jag hela min arbetstid framför datorn, vilket i sin tur betyder att det blir väldigt mycket sittande. Därför var det inte bara viktigt att hitta ett skrivbord som uppfyllde alla krav och önskemål jag hade, utan också men framför allt, en stol som gav det stöd, var tillräckligt mjuk och som fungerade att använda under alla dessa timmar som spenderas i den. Från en början tittade jag på vanliga kontorsstolar men det fanns typ inget som tilltalade mig, utan det fick i stället bli en typ av fåtölj med inbyggd fotpall så man kan lägga upp benen och då även placera ens keyboard i knät, sätta sig tillbakalutad med gott stöd för nacken och sköta sitt arbete i lugn och ro, i en bekväm men också i en position som är inte allt för påverkande för kroppen men som med mina problem när det gäller både ländrygg och nacke ger allt det stöd som jag behöver för att kunna göra mitt arbete.

Det andra kravet som den var tvungen att uppfylla var hur breda armstöden var och hur mjuka de var samt färgen på stolen, av den simpla anledningen att jag ville använda armstödet som ”musmatta” för den trådlösa musen och för att den ska fungera som bäst så krävs det ett material utan en massa mönster så en enfärgad stol var mer eller mindre ett måste. Andra kravet är ju genomskinlighet men det är ju knappast något man behöver oroa sig över när det gäller stolar.

Inom räckhåll

Då jag bor i ett tvåvåningshus, och för att inte behöva springa upp och ned varje gång jag vill ha en kaffe, vilket är rätt ofta, tillsammans med att jag är väldigt kräsen vad för typ av kaffe jag dricker, var jag självfallet tvungen att installera en espressomaskin på kontoret tillsammans med ett litet kylskåp som kunde hålla mjölken kall. Med allt detta och en stor tv som datorskärm kan jag nu spendera timme efter timme framför datorn och få en massa jobb gjort utan att behöva ränna runt i huset för att få saker gjort. Kroppen sitter bekvämt, ögonen blir inte allt för ansträngda då jag använder en 32-tums tv som skärm och med nybryggt kaffe till hands, finns energin där när det väl behövs.