Feng shui är ett begrepp som vi hör allt oftare när det kommer till inredning, hur ett rum eller ett hem ska ställas på ett speciellt sätt för att få bästa tänkbara feng shui-energi i rummet. Ett rum man ofta fokuserar på är rummet i vårt hem vi spenderar mest genomsnittstid i av alla, även om det inte är under vaket tillstånd. Jag syftar så klart på sovrummet, rummet som vi spenderar sex till tio timmar per dygn, ibland mer. Med feng shui ska detta hjälpa dig att bli mer avkopplad, du ska känna dig mer harmonisk och detta i sin tur ska då ge positiva resultat under övriga delen av dagen, i både arbete och privatliv.

Personligen vet jag inte riktigt om jag ska tro på allt detta men samtidigt kan jag inte säga att det inte fungerar. Jag har inte gjort tillräckligt med efterforskning för att kunna säga varken bu eller bä, om det finns något som verkligen stödjer detta eller om det bara är en massa struntprat. Men det jag läst angående ämnet och hur man ska fokusera på det i just sovrummet, är jag benägen till att faktiskt pröva och se. Det kostar mig inte så mycket och får jag ett positivt resultat utav det hela, vem är jag då som ska tacka nej till ett mer rofyllt och harmoniskt liv.

Använd dina sinnen

Vi vet alla hur en dålig natts sömn kan påverka oss under resten av dagen, hur vi kan känna oss trötta och hängiga, lättretlig samt att det kanske inte blir så mycket gjort som vi hoppats på.  Pröva då Feng Shui, ett enkelt alternativ och framför allt ett inte allt för dyrt alternativ, som kan hjälpa dig att få en mer harmonisk sömn och resultatet av detta är att du känner dig mer utvilad, du känner att du har mer energi och inte nödvändigtvis lika lättretlig som efter en dålig natts sömn. Sinnet jag syftar på att du ska använda här är luktsinnet där du inte bara ska se till att du har en god luftkvalité i rummet och vädra ofta, du kan också använda dig av en rad olika oljor som fyller rummet med olika dofter, vars egenskaper varierar beroendes på vilken typ av doft du väljer.

Lämna rummet på morgonen med ett fönster öppet, låt ny, frisk luft strömma in under dagen och sen på kvällen när du kommer hem igen, stäng om det är så att det är för kallt ute. Att ha krukväxter i sovrummet är också något som rekommenderas då dessa hjälper att rena luften från föroreningar.

Under kvällen, tänd sedan ett värmeljus ståendes under en skål fylld med eteriska oljor, inte vanliga doftoljor då dessa kan ha raka motsatta effekt utan riktiga, eteriska oljor vars effekt kan ge dig en bättre natts sömn. Är du osäker kring ämnet, vilka dofter du bör välja, prata då med personalen i butiken, kom kan komma med råd vad som skulle passa dig bäst baserat på situationen eller önskemålen du vill uppnå.