I denna del tänkte jag komma med några enkla och kanske för många självklara tips när det gäller inredning i hemmet, men något som jag ändå ville dela med mig av, tips som kända inredningsdesigners har kommit med genom åren. Detta kan kanske komma att hjälpa några i den yngre generationen som funderar på att skaffa sig sitt första hem eller till par som väntar sitt första barn. Ni får några förslag på vad ni bör undvika och vad ni kan göra för att hitta det där lilla extra.

Saker att undvika

Först ut tänkte jag titta på vad det är man bör undvika att göra i hemmet, för att göra livet lättare för dig som bor där och för att kanske slippa en massa extra arbete eller liknande.

Välj inte vitt

Har ni eller väntar ni barn eller har ni husdjur, undvik då att skaffa er något i hemmet som är vitt. Detta gäller främst soffor, mattor, stolsdynor och kanske sängkläder. Vitt må vara elegant och snyggt men med djur och barn I bilden, förblir det inte vitt värst länge.

Glöm inte sittplatser

Idag är det en öppen planlösning som är det mest tilltalande konceptet hos folk när det gäller deras layout av hemmet, detta tillsammans med ett sparsamt användande av möbler. Visst, detta kan vara fint och elegant men glöm nu inte se till att du har ordentligt med sittplatser så man kan sitta ner, luta sig tillbaka och koppla av eller underhålla gäster. Vare sig det gäller i köket eller vardagsrummet, ordentligt med möjligheter att sitta är ett måste.

Var inte rädd för priset

Att köpa möbler är inte alltid en billig historia och vissa av oss kanske inte har väldigt djupa plånböcker men se nu inte en bra möbel som en utgift utan istället som en investering och en investering kan/bör kosta en slant. Köp något av väldigt bra kvalité och denna möbel kan räcka dig livet ut, även gå i arv till barn och barnbarn. Inte nog med det, köper du något som är av absolut bästa kvalité och av en känd designer, då kommer produkten garanterat att stiga i värde med åren, alltså en investering.

Oroa dig inte för byggnadens arkitektur

Först och främst så måste man ju alltid jobba med det man har, med det utrymme som finns hur än det är format. Men det behöver inte nödvändigtvis styra dig helt och hållet när det gäller valet av möbler eller inredning. Försök hitta en bra balans, inte bara leta efter något som passar in just på den där platsen du tänker på. Låt inte heller en gammal byggnad styra dig att köpa gamla möbler, kombinera gammalt med modernt, på ett smakfullt sätt och ni kan skapa något riktigt unikt.

Gå inte överstyr

Bara för att du kan göra något, behöver inte betyda att du bör eller måste göra det. Du kan skapa något riktigt fint även om du är lite återhållsam. Mer material är inte nödvändigtvis förknippat med elegantare utrymme.